Word positivoloog.

Dus. Je bent mensenfluisteraar. Je ondersteunt en beluistert dagelijks mensen. Je probeert zo goed mogelijk een antwoord te geven op hun vragen. En een oplossing te vinden voor hun problemen. En je in te leven.

Maar soms lijkt je ter plaatse te trappelen.

Soms voelt het alsof de zwaarte alleen maar zwaarder wordt als je er aandacht aan geeft.

Want jij wil ook lichtheid brengen.

Je wil alternatieven laten zien. Je wil anderen hoop geven en concrete tools om verandering te maken.

Je wil mensen optimisme aanleren, en hun veerkracht versterken en hun talenten opdelven.

Je wil bouwen aan wat sterk is, in plaats van enkel repareren wat mis is.


positivepsychology.pngDan is deze online cursus geknipt voor jou.

Vier weken lang inzichten en tools uit de positieve psychologie.

Om jouw cliënten te helpen groeien (en jezelf).

Vanuit je luie zetel, in je bureaustoel of aan je keukentafel.

Start op 12 januari 2019.


Wat kan je na deze cursus?

 • Mensen helpen groeien en floreren - in plaats van of na het 'oplossen' van problemen.

 • Methodieken gebruiken die anderen in hun kracht zetten, positieve emoties vergroten en positieve relaties versterken.

 • Ook in de zwaarste verhalen licht zien.

 • Zelfs de moeilijkste vragen omdenken naar groeikansen.

 • Al wat er is waarderen, het positieve en het negatieve, en dan radicaal kiezen voor de zonkant.

 • Jezelf aanmoedigen, voor je talent kiezen en jouw missie in de wereld brengen.


Wat mag je van de online cursus Positivologie verwachten?

Een groep zielsgenoten die net zo hard gelooft in een positieve revolutie als jij.

Een enthousiaste lesgeefster vol expertise, speelse helderheid en inspiratie.

Een motiverende en duidelijke leeromgeving.

Vier weken lang wekelijks een module met nieuwe inhoud online.

Helder gebrachte theoretische inzichten en praktisch toepasbare methodieken voor jouw werk.

Alles samen goed voor meer dan 32 tekstblokken, meer dan 4 uur video, meer dan 25 oefeningen en downloadbare worksheets, en tientallen extra bronnen. Een hele stroom aan kennis en inspiratie waar jij mag induiken!


Hoe ziet dat er dan praktisch uit?

Je hebt een viertal uur per week nodig, op je eigen tempo en in je eigen tijd. Het webinar neemt wekelijks een uur tijd in beslag, je kan ook achteraf naar de opname kijken als je er niet live bij kan zijn.

De webinars zijn gepland op vrijdag 18/01 van 12u15 tot 13u15, donderdag 24/01 van 19u30 tot 20u30, vrijdag 01/02 van 12u15 tot 13u15 en donderdag 07/02 van 19u30 tot 20u30. Inderdaad, afwisselend tijdens de lunchpauze en ‘s avonds. Op die manier hopen we dat ook jij je zo vaak mogelijk kan vrijmaken.

Bij onze cursus hoort een ‘community’, waarin je met de andere deelnemers ervaringen kan uitwisselen: om je netwerk te versterken en om elkaar aan te moedigen en te inspireren. Bovendien bouwen we op die manier aan onze positief-psychologische revolutie: we maken een hele stam van positivologen!


Wat kost het?

Er zijn drie manieren om de Positivologie-cursus te volgen:

 1. De DIY-versie: je doet alles zelf, op eigen tempo. Zonder duwtjes in de rug of deadlines, gewoon de ‘droge versie’ van de cursus. Je bent lid van de online community en je neemt deel aan de webinars, maar verder volg je je eigen pad.

  Prijs: €149


 2. De Pro-versie: je volgt de cursus tegelijk met de andere deelnemers, je neemt deel aan de vier webinars (of bekijkt de opnames achteraf), je krijgt toegang tot de community en je krijgt deadlines, ondersteuning en aanmoediging van mij via mail en sms. Deze keuze is ideaal als je geniet van een duwtje in de rug (soms zelfs een stok achter de deur) en van verbondenheid.

  Prijs: €239


 3. De Expert-versie: je krijgt al wat ook in de DIY en de Pro zit, en daarbovenop plannen we samen drie videogesprekken om de inhoud van de cursus helemaal op jouw context en jouw vraag te laten aansluiten. Ik ondersteun jou op maat met extra tools en informatie om Positivoloog te worden in jouw werk. Ideaal als je écht werk wil maken van jouw meesterschap.

  Kostprijs: €399


Schrijf je hier in:

Vul je gegevens in en klik op de gele knop, dan word je doorgestuurd naar onze betaalpagina.

  Ik wil graag inschrijven voor de

  Voor wie is deze cursus?

  Deze cursus is op maat gemaakt voor mensenfluisteraars.

  Voor die mensen die in hun praktijk anderen helpen groeien en veranderen.

  Ongeacht welk woord jij aan je werk geeft: hulpverlener, coach, lesgever, trainer, teamleider, therapeut, leerkracht, veranderaar,…

  Ongeacht je ervaring.

  Ongeacht je vooropleiding.

  Als jij in je vak mensen in beweging zet, dan is dit deze cursus voor jou gemaakt.


  Wat vertellen deelnemers over Positivologie?

  Waar ik van genoten heb? Het ritme van elke week en dat niet te lang (4x is prima) - de webinars als manier om in contact te zijn en om vragen voor te leggen, verdieping te krijgen - de heldere teksten, die steeds de kern weergaven van een onderwerp en de mogelijkheid om verder door te lezen via de verwijzingen - jouw leuke videos met uitleg, persoonlijke voorbeelden en mooie taal - het enthousiasme en de bewuste aanpak die je erin hebt gestoken - het ook weer los laten en mij de ruimte te geven het op mijn eigen manier en moment verder af te werken (en de mogelijkheid om telkens opnieuw de online teksten als naslag te kunnen gebruiken). Vooral zo doordoen en je eigen plezier tentoonspreiden! (Kemp)

  Ik ben fan van de waarderende benadering en de manier waarop jij alles zo helder uitlegt. De filmpjes, jouw uitleg in woord en video, dat ik in mijn eigen tempo door de stof heen kon: ik heb er erg veel aan gehad. (Angelique)

  Een fijne manier om op je eigen tempo de cursus te volgen. Ik hoop dat hij nog even beschikbaar blijft? Een heleboel links wil ik nog eens opzoeken en ook een aantal dingen wil ik nog wel eens her-lezen als alles wat bezonken en doorleefd is. De grote variatie en extra informatie-bronnen vond ik goed- ik ga er o.d.m. nog dieper op in kunnen gaan. Ik zoek nu overal en bij iedereen de IKIGAI... Probeer op mijn werk een tool te ontwikkelen om rond talenten te werken. Ik laat eerst ruimte voor het negatieve (TOP-tip) en ik heb mijn collega's al goed doorgezaagd over het zoeken naar het positieve om het te laten groeien (ik inspireer en activeer dus). Ik heb dus redenen om je te bedanken Maaike! Bij deze. Dankjewel. (Ingrid)

  Ik kreeg een goed gevoel tijdens het volgen/lezen en zoveel inspiratie voor mezelf en om te gebruiken in contact met anderen (professioneel, vrienden, zonen,...). Ik ben heel erg dankbaar en content dat ik de cursus heb gevolgd, ze heeft me met momenten echt vervuld. En ook jouw stijl :-) Zoveel dus Maaike, erg veel. (Sofie)


  Niet tevreden, geld terug - garantie.

  Onze deelnemers zijn erg tevreden. Sterker nog, ze zijn vaak heerlijk enthousiast over ons aanbod. Maar als blijkt dat deze cursus niets voor jou is, storten we je inschrijvingsgeld integraal terug (de enige voorwaarde: je vraag tot teruggave bereikt ons in de eerste week van de cursus), no questions asked.


  Doe mee!

  Vul je gegevens in en klik op de gele knop, dan word je doorgestuurd naar onze betaalpagina.

   Ik wil graag inschrijven voor de

   Waarom positieve psychologie?

   Omdat positieve psychologie de wetenschappelijke studie is van het goede leven, van sterktes en talent, van veerkracht en groei. Omdat ik geloof dat kiezen voor kracht ons verder brengt dan focussen op zwakte. Omdat ik zie dat mensen groeien als hun veerkracht vergroot, en als ze durven vertrouwen op hun sterktes en hun dromen. Omdat ik wil bouwen aan meer positieve relaties en meer positieve emoties - en geloof in het generatieve vermogen daarvan. Omdat we door alles te waarderen - het mooie en het moeilijke - het leven in alle facetten ervaren en voor meer tevredenheid kunnen kiezen.

   67acf607-aa10-41eb-bbd6-9e795966aeb6.png

   En omdat ik, Maaike Verstraete, expert ben in die positieve psychologie. Omdat ik stevig wetenschappelijk opgeleid ben, eerst als klinisch psycholoog en nu bijna (op mijn thesis na — straks in mei) als master in de positieve psychologie.

   Omdat ik jarenlang ervaring heb als hulpverlener, coach, leidinggevende, supervisor en trainer. Omdat ik op het snijvlak van die twee dingen, mijn passie en mijn kunde, mijn vak als online cursusmaker heb vormgegeven. Daarom.